
Organizacja cateringu weselnego w plenerze wymaga szczegółowego zaplanowania. Przedstawię w kilku krokach, od czego zacząć.
Wymarzona lokalizacja (ogród, park, plaża, winnica)
https://alcatrazcatering.pl/realizacje/imprezy-plenerowe/
Wybierz wymarzoną lokalizację z odpowiednią infrastrukturą. Zorientuj się jakie potrzebujesz pozwolenia. Zastanów się, czy chcesz zapewnić bazę noclegową dla gości.
Współpraca z doświadczoną firmą cateringową
Warto skorzystać z usług profesjonalistów aby w trakcie wesela w plenerze, przewidzieli ,,nieprzewidziane”. Uwierzcie na słowo, w tym dniu, spokój umysłu jaką daje firma cateringowa jest nieoceniony.
Dostosowanie menu do warunków plenerowych
Doradzimy i wspólnymi siłami skomponujemy wyborne menu aby każdy gość miał coś dla siebie. Dysponujemy wysokiej klasy sprzętem aby podtrzymać jakość i świeżość wydawanych potraw.
https://alcatrazcatering.pl/realizacje/wesela/
Logistyka i organizacja przestrzenna
- Zorientuj się czy wybrane miejsce, posiada odpowiednie zasilanie elektryczne.
- Zaplanuj rozmieszczenie namiotów, foto budek, drink baru, słodkiego stołu oraz innych atrakcji.
- Zaplanuj rozmieszczenie gości.
Ułóż harmonogram wesela
Warto zaplanować przewidziane atrakcje wraz z godzinami wydawanych posiłków aby wszystko tego dnia poszło po naszej myśli.
Zaplanuj poprawiny bądź następny dzień po weselu